Over GehoorSaam
Over GehoorSaam

Over mij

Na ruim 15 jaar in het bankwezen gewerkt te hebben als coach/trainer, heb ik besloten de te stap te nemen en mijn droom te gaan waarmaken; mensen begeleiden bij het opvoeden van hun hond.

Door mijn kennis, vaardigheden en ervaring binnen opleidingsland te combineren met mijn passie, kennis en inzicht vanuit de hondenwereld bied ik mensen begeleiding op maat bij het opvoeden van hun hond.

Vanaf mijn 14e heb ik mijn eigen honden. Met deze honden heb ik veel verschillende cursussen gevolgd. Toen ik begin 20 was, ben ik gestart met lesgeven op een hondenschool. Omdat ik het belangrijk vind naast praktische kennis ook inhoudelijke kennis op te doen, heb ik ook een gedegen opleiding tot Kynologisch Instructeur afgerond.

Ik ben een groot voorstander van blijven leren en ontwikkelen. Daarom ben ik nu bezig met specialisatie tot Kynologisch Gedragstherapeut. Hierdoor ben ik nog beter in staat de verbinding te maken tussen eigenaar en hond.

Daarnaast volg ik de vernieuwde opleiding voor Kynologisch Instructeur, waarin de nieuwste kennis en trainingstechnieken aan bod komen.

Wil je weten welke opleidingen ik de afgelopen jaren heb gevolgd, klik dan hier.

Over GehoorSaam

GehoorSaam staat voor

✔︎   Gehoorzame opgevoede huishond
✔︎   Gehoor geven aan elkaar
✔︎   Samen werken aan een goede vertrouwensband
✔︎   Samenwerken door goede onderlinge communicatie

Waarom anders kijken naar honden?

Honden hebben hun eigen natuurlijke voorkeuren en manieren om informatie te ontvangen en te verwerken. Door op deze manier naar honden te kijken, ben ik in staat mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Hierdoor leren ze de hond te begrijpen en te bieden wat hij nodig heeft. Mensen ervaren hierdoor veel ontspanning, begrip van en plezier aan hun hond.

Mijn doel is een goede onderlinge vertrouwensband zodat jullie jarenlang op een ontspannen manier veel plezier aan elkaar beleven.

Over GehoorSaam

Mijn kracht

Ik ben in staat het gedrag van de hond te vertalen. Door te vertellen wat hij aangeeft en waar zijn behoeftes liggen, boeken we snel vooruitgang. Hierbij zorg ik ervoor dat de ontwikkeling in balans is en dat jullie veel succesmomenten ervaren. Ik ben praktisch ingesteld en geef concrete tips die helpen bij de opvoeding van jouw hond.

Ik luister goed naar wat jij zegt, maar kijk daarbij ook wat jouw hond laat zien. Hierdoor ben ik staat de verbinding te maken, waarmee jij verder kunt hem op te voeden tot sociale gehoorzame hond.

Dit doe ik met enthousiasme, spontaniteit en een vleugje humor. Hierbij vind ik het belangrijk een vertrouwelijke en open sfeer te creëren, waarbij iedereen zich veilig voelt om te leren en te ontwikkelen.

Mijn visie

Ik heb een vernieuwende visie op honden, hun gedrag en opvoeding. Mijn kijk op honden is gevormd door recente onderzoeken, theorieën en inzichten. De basis van mijn werkwijze is gelegd door het volgen van verschillende opleidingen.

Mijn uitgangspunt is de lichaamstaal van de hond, zijn natuurlijke voorkeuren en zijn unieke persoonlijkheid. Elke hond, maar zeker ook elke eigenaar, is uniek en heeft begeleiding op maat nodig.

Daarbij is het belangrijk dat jij als eigenaar weet wat je van jouw hond kunt verwachten en hoe jij hem het beste kunt begeleiden.

Inge Tuinman

© GehoorSaam 2017